Buenas!!!!!! Malas!!!!! Normales!!!! Espero que os divirtáis en mi blog

Buenas!!!!!! Malas!!!!! Normales!!!! Espero que os divirtáis en mi blog y recordad que "Si algo puede salir mal, saldrá mal" Ley de Murphy

jueves, 24 de noviembre de 2011

XTEC.CAT

XTEC.CAT (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya) és una pàgina web realitzada pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya on hi pots trobar nombroses activitats relacionades amb l'educació i webs de centres educatius (escoles i IES).

Per exemple, a mi m'ha agradat molt la secció de música en l'apartat de Escola Oberta ja que en aquest quatrimestre estic cursant aquesta assignatura a la universitat i ha estat interessant veure algunes de les activitats que hi ha a la pàgina.

Una de les que m'ha agradat més és el cibercançoner realitzada per l'Escola del Mar on hi ha diferents caçons per treballar amb els nens, hi ha la lletra i les partitures i poder treballar ritmes, flauta, cànons...

També m'ha agradat i és interesant els instruments de l'orquestra  ja que hi ha els diferents instruments de l'orquestra i les seves característiques i la seva classificació, també els pots colorejar, fer puzzles, postals, també hi ha un qüestionari de 6 preguntes, buscar les diferències, endevinar l'instrument... En realitat és bastant entretingut i pot ajudar als alumnes a que recordin facilment els instruments.

miércoles, 23 de noviembre de 2011

Aplicacions educatives del bloc

En aquests darrers anys han aparegut eines de comunicació i col·laboració que permeten, de manera fàcil, la publicació de continguts a Internet. Aquestes tecnologies aplicades a l'àmbit educatiu fan possible la generació d'activitats en l'àmbit educatiu que permeten personalitzar continguts i dotar la comunitat d'un mitjà per fer sentir la seva veu per tot i connectar- la amb d'altres comunitats amb interessos similars. Us estem parlant de blocs.

El bloc és una pàgina web, generalment de caràcter personal i poc institucional, amb una estructura cronològica que s'actualitza regularment i que presenta informació o opinions sobre  temes diversos.


És un lloc virtual on es poden realitzar aportacions, personals o col·lectives, al voltant de determinats temes sense necessitat de cap programa d'edició de pàgines web. Les aportacions introduïdes són emmagatzemades, recuperables i contextualitzades. El bloc, alhora, fomenta el treball col·laboratiu la possibilitat de comentar la informació que s'hi transmet. Les aportacions hi apareixen en un ordre cronològic invers.


Amb les característiques esmentades és fàcil entendre que els blocs hagin esdevingut un excel·lent recurs pedagògic, ja que suposen un sistema fàcil i sense cost per a la publicació periòdica a Internet. Una part significativa del professorat ja s'ha vist atreta pel format i ha aprofitat la publicació de blocs per al desenvolupament de la tasca didàctica i la comunicació d'idees. D'aquesta manera, s'ha donat lloc a un nou gènere que ja es coneix com a l'edubloc.